Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

БЕНЕФИЦИРАН СТАЖ ЗА ГРАДЕЖНИЦИТЕ – ЗАЛОЖБА НА СИНДИКАТОТ СГИП

Градежните работници работат една од најтешките професии во светот на работата. Во Македонија нивните работнички права обемно се кршат од страна на работодавачите, а и голем дел од нив немаат сигурен социјален и економски статус. Во интервјуто, Заменик Претседателот на синдикатот за градежништво, проектирање и индустрија – СГИП, при Сојузот на синдикати на Македонија, Иван Пешевски зборува за најголемите проблеми на градежниците, како и за заложбите на синдикатот.

„Обемно е прашањето кога станува збор за одговорот на проблемите на градежните работници, бидејќи навистина ги има многу. Она што можам да го издвојам се екстремно тешките услови за работа. Како синдикат покренавме една иницијатива која се однесува на воведување на бенефициран стаж на градежните работници…“, вели Заменик Претседателот на синдикатот за градежништво, проектирање и индустрија – СГИП, при Сојузот на синдикати на Македонија, Иван Пешевски.

Превземено од https://rabotnik.com.mk/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%98%d1%83...

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=492HyT0qcuU

 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2020 | Сите права се задржани.