Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

Да ги заштитиме децата од детски труд, сега, повеќе од кога било

Здравствената криза предизвикана од КОВИД-19 и последователните шокови врз економијата и пазарот на трудот имаат огромно влијание врз животот и добросостојбата на луѓето. Кризата може да „втурне“ милиони деца од ранливите категории во детски труд, како последица на борбата на домаќинствата за преживување. Во моментов, се проценува дека 152 милиони деца се вклучени во детски труд, од кои 72 милиони извршуваат опасна работа.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2020 | Сите права се задржани.