Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

МОРАШЕ ДА СЕ СПРЕЧИ СО ДРЖАВНИ ПАРИ ДА СЕ ЗБОГАТАТ ГАЗДИТЕ НА ГРБОТ И МАКАТА НА РАБОТНИЦИТЕ

МОРАШЕ ДА СЕ СПРЕЧИ СО ДРЖАВНИ ПАРИ ДА СЕ ЗБОГАТАТ ГАЗДИТЕ НА ГРБОТ И МАКАТА НА РАБОТНИЦИТЕ

НЕ НИ ТРЕБА СТАТИСТИКА, НИ ТРЕБА ПЛАТА

11-ти ЈУНИ 2020

ССМ БАРА СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ЈУНСКАТА ПЛАТА ДА СЕ ИСПЛАЌААТ ДИРЕКТНО НА СМЕТКИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ

Поттикнати од недостатоците и злоупотребите кои излегоа на виделина во изминатиот период и по пријавите дека на работниците им исплаќаат понизок износ на плата од она кое што го добиле како помош, а некој воопшто не исплатиле плати на работниците

На УЈП му беа потребни повеќе од денови за да го утврди, наместо да го спречи тоа што го предупредувавме

28 - ми ЈУЛИ 2020

Според направената анализа од УЈП утврдено е дека 120 даночни обврзници кои добиле финансиска поддршка не исплатиле плата за своите вработени и за месец април и за месец мај, а осум даночни обврзници исплатиле помалку плата за двата месеца и покрај милионската поддршка која ја искористиле од државата

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2020 | Сите права се задржани.