Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

Одржан состанок на Извршниот одбор на ЕКС - Европската конфедерација на синдикати

 

На 22 и 23 март 2021 се одржа онлајн состанок на Извршниот одбор на Европската конфедерација на синдикати на кој од страна на ССМ присуствуваше Секретарот на Советот на ССМ, Златко Цветковски. 

На состанокот присуствуваа повеќе од 170 членови и заменици на Извршниот одбор на ЕКС, од организациите членки, кои ги разгледуваа и дискутираа стратешките документи на ЕКС, усвоија низа резолуции од суштинско значење за делувањето на европското синдикално движење, како и дефинираа идни приоритети и активности.

 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.