Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

РЕАКЦИЈА НА ССМ ПО ОДНОС НА НАЈАВЕНОТО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПАЛАТИТЕ

Сојузот на синдикатите на Македонија во текот на наредната недела ќе ги свика органите и телата во поширок состав, каде што ќе даде свое видување во врска со најавеното зголемување на платите во секторите на образование,здравство и одбрана.

ССМ исто така апелира и ја охрабрува Владата на Република Македонија , како и Министерот за финансии, Тевдовски, во наредниот период да почне со зајакнување на социјалниот дијалог со Синдикатите, како полесно би се надминале одредени состојби и би се створиле услови за покачување на платите во останатите сектори.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2019 | Сите права се задржани.