Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

РЕДОВНА КООРДИНАЦИЈА СО МТСП, ДИТ, ИНСПЕКЦИСКИ СОВЕТ и ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Денес, претседателот на ССМ, Дарко Димовски учествуваше на редовна координација со претставници на Министерството за труд и социјална политика, претседателката на Инспекцискиот совет, директорите на пазарниот и трудовиот инспекторат и граѓанските организации.

Од страна на Претседателот Димовски беа изнесени проблемите со кои се соочуваат работниците во текстилните компании во Штип и Скопје, за кои ССМ во минатиот период информираше и побара инспекциските служби поажурно да интервенираат по пријавите, како од ССМ, така и од работниците.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2020 | Сите права се задржани.