Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

Сите политички субјекти да се охрабрат и да испаднат во пресрет на работниците

Апелираме до сите политички субјекти да се охрабрат и да излезат во пресрет на работниците, да ги исполнат ветувањата кои ги имаа дадено на барањата на работниците, вклучително и обезбедување на финансиска поддршка за исплата на платите, која е воведена на барање на ССМ, а со тоа се покажа дека се зачуваа работните места на нашите колешки и колеги, особено во најпогодените сектори како што тоа е во угостителството, туризмот, текстилот, градежништвото и други дејности.

Потребно е и во наредниот период, сите да придонесеме и здружени со иста цел, да ги зачуваме работните места и да се обезбеди плата за најпогодените работници во оваа здравствена криза.

Македонските работници, со секое одолговлекување можат да трпат сериозни штети и последици по нивната егзистенција и егзистенцијата на нивните семејства.

Повеќе можете да прочитате на:

https://denar.mk/.../egzistencijata-na-rabotnicite-vo... 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.