Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ВТОР СОСТАНОК ПОМЕЃУ ССМ И ОРМ ЗА НОВ ОКД ЗА ПРИВАТЕН СЕКТОР

Во четвртокот, на 14-ти Март 2019 година, во просториите на Сојузот на Синдикати на Македонија (ССМ), се оддржа вториот состанок на преговарачките тимови на ССМ и ОРМ, на кои продолжи со разгледувањето на ставовите на двата социјални партнери во однос на креирање и усогласување на Нов општ колективен договор за стопанството (ОКД). На состанокот, меѓу останатото, се истакна добрата волја и посветеноста од страна на двата социјални партнери за продолжување на овој многу значаен процес, со кој се регулира битен сегмент од социо-економската сфера на национално ниво.

Се очекува процесот да продолжи во следните седмици, со закажување на следен состанок на преговарачките тимови на ССМ и ОРМ.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2019 | Сите права се задржани.