Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

1 ФУНКЦИОНЕР СО НЕГОВАТА ПЛАТА ПОКРИВА 3 СИНДИКАЛНИ МИНИМАЛНИ КОШНИЦИ, А 1 РАБОТНИК НИТУ СО 2,5 МИНИМАЛНИ ПЛАТИ НЕ ЈА ПОКРИВА КОШНИЧКАТА

И покрај сите мерки на Владата, трошоците за храна и пијалоци за само една година се зголемени за 2766 денари, а во 2023 година ниту еднаш не е намалена вредноста на храна и пијалоци во делот на Синдикалната минимална кошница што покажува дека функционерите си го гледаат само нивниот интерес и знаејќи го овој факт си ги зголемија нивните плати за 2000 денари дневно или за 78% месечно.

Работниците масовно да им се придружат на синдикатите и во наредниот период заедно со нив да го изразат незадоволството од ваквата состојба.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.