Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

12,1% ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО МРТ

12,1% ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО МРТ

Успешно завршени преговорите помеѓу раководството на ЈРП Македонска Радио Телевизија и Синдикалната организација при МРТ околу усогласувањето на платите со Колективниот договор.

Анексот на Колективниот договор со кој платите на вработените во МРТ се зголемуваат за 12,1% од септемвриската плата го потпишаа Претседателката на Програмскиот совет на ЈРП МРТ, Смилка Јанеска – Саркањац и Претседателката на Синдикалната организација при МРТ, Слаѓана Миливојевиќ.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2023 | Сите права се задржани.