Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ЦЕЛТА НА ПРЕСМЕТКАТА Е ВЛАДАТА И ГАЗДИТЕ ДА РАЗБЕРАТ ДЕКА РАБОТНИЦИТЕ И ГРАЃАНИТЕ СЕ СИРОМАШНИ

Синдикалната минимална кошница е пореален модел на пресметување на трошоците на живот кои вртоглаво растат во изминатиот период.

Не можеме да се справуваме со порастот на трошоците за живот без да ги зголемуваме платите на работниците.

На едно четиричлено семејство во јануари му биле потребни 50.799 денари за минимални месечни трошоци, покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија.

Според податоците за синдикалната потрошувачка кошничка објавени денеска, најмногу пари или 19.206 денари се трошат за храна и пијалоци, а 13.313 денари за режиски трошоци. За хигиена биле потребни минимум 3.097 денари, а за превоз 3.668 денари.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.