Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

Честитка по повод 28 август - Денот на рударите

Претседателот на ССМ, Дарко Димовски во свое лично име и во името на Сојузот на синдикатите на Македонија, го честита 28 август - Денот на рударите

Нашиот ангажман е насочен кон постојани иницијативи за подобрување на положбата на вработените во рударскиот сектор, подобри услови за работа и повисоки плати.

Денот на рударите во Македонија е празник на македонските рудари, во спомен на Штрајкот на рударите од Рудникот Лојане, Кумановско во 1929 година за подобрување на работните услови и зголемување на личните доходи.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.