Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

КОЈ СИНДИКАТ СЕ БОРИ ЗА ТВОИТЕ РАБОТНИЧКИ ПРАВА ?

70.000 членови на ССМ се борат за 700.000 работници во Македонија. Само 1 од 10 работници е член на ССМ и тој 1 се избори за покачување на минималната плата, покачување на сите останати плати, недела неработен ден, регрес за годишен одмор, јубилејни награди...

Што доколку синдикално се организирани 2 од 10 работници и дали заедно можат двојно повеќе?

Што направиле останатите и зошто станатите 9 од 10 работници го критикуваат овој 1 што се бори и за нив?

Дали е доволно само 1 да се бори, не е, но тој е само 1 и сам толку може!

Приклучи му се на ССМ!

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.