Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ОБУКА НА ТЕМА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Денес, во просториите на Сојуз на синдикатите на Македонија, започна дводневна обука за заштита на лични податоци за членови на синдикални организации со поддршка на Фондација Метаморфозис и Здружение Конект како дел од проектот „Техничка и интегрирана заштита на лични податоци-градење инклузивен дигитален екосистем“, поддржан од Европската Унија.

Во текот на денешниот и утрешниот ден, учесниците на обуката ќе имаат можост да дознаат нешто повеќе околу правата на субјектите на личните податоци на работното место и надвор од него; обврските на вработените при обработка на лични податоци; мерки за безбедност на личните податоци и многу други теми од областа на заштита на лични податоци.

Сојузот на синдикатите на Македонија активно работи на обука на синдикалистите во сите области од работата и работењето.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.