Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ОДРЖАНА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

Денеска, по повод Меѓународниот ден за безбедност и здравје при работа 28 април 2021 година, беше одржана прес конференција на која Секретарот на Советот на ССМ, Златко Цветковски заедно со членовите на Националниот совет за безбедност и здравје при работа од ССМ, на јавноста ги пренесоа заложбите и барањата на ССМ: КОВИД – 19 ДА СЕ ПРИЗНАЕ КАКО ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАБОЛУВАЊЕ ЗА СИТЕ РАБOТНИЦИ И ЗА ОТСУСТВОТО ОД РАБОТА ПОРАДИ ЗАРАЗА, ИЗОЛАЦИЈА И САМОИЗОЛАЦИЈА ПОРАДИ ИЗЛОЖЕНОСТ НА KОВИД 19, ИСПЛАТАТА ДА ИЗНЕСУВА 100% ОД ОСНОВИЦАТА УТВРДЕНА СО ЗАКОН.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.