Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ПЕШЕВСКИ ЗА МИА:ИНФЛАЦИЈАТА СЕРИОЗНО ГИ НАГРИЗУВА ПЛАТИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ ЈА ГУБАТ КУПОВНАТА МОЌ

На македонскиот работник од ден на ден инфлацијата му ја нагризува платата и ова значи дека за 20% ја изгубил куповната моќ. Имајќи в предвид дека не е зголемена минималната плата, излегува дека со минимална и просечна плата не се преживува. Од минатата година потрошувачката кошница е зголемена со скоро 17,000 денари, изјави Иван Пешевски, ССМ

Повеќе можете да прочитате на линкот:

https://mia.mk/%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%be/?fbclid=IwAR12TH971h1GRl40FGPiz_QDIDPxW5lbAN3E7qZAekURgqLDjAqpjFDV9MI

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.