Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ПЛАТИТЕ ВО КОМУНАЛЕЦ ОД СВЕТИ НИКОЛЕ СЕ ЗГОЛЕМУВААТ

Денеска, Претседателот на СУТКОЗ и ССМ, Дарко Димовски придружуван од Слободан Трендафилов, шеф на кабинет и Рената Донева претседателката на Синдикалната организација при СУТКОЗ во ЈКП Комуналец - Свети Николе и директорот на Комуналец, Зоран Јорданов.

На состанокот се зборуваше за потребата од усогласување на платите на работниците со порастот на минималната плата, а директорот пред присутните истакна дека со платата од наредниот месец ќе се зголемат платите на вработените.

Претседателот на СУТКОЗ, Димовски ја остави спогодбата која ќе се потпише во наредниот период за реализација на зголемувањето на платите на работниците кои се едни од најниските во комуналните дејности

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.