Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ПОБЕДА НА ССМ И СГИП!

Уставен суд на Република Северна Македонија го укина членот 12 од Законот со кој Влада на Република Северна Македонија , градежните работници сакаше да ги направи робови, а Министерство за труд и социјална политика го дозволи тоа без ова решение да се разгледува на Економско социјалниот совет.

Нема да може да градите политика на грбот на работниците, така било и така и ќе остане.

Ве потсетуваме дека не е добро да сте на спротивната страна од работниците.

Заради погубните политики, 138.000 работници Ви се на генерален штрајк.

Работничката борба продолжува!

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.