Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

РАБОТИШ НА ПРАЗНИК

ССМ во член 24 од Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството за работникот обезбедил

Основната плата на работникот се зголемува по час најмалку за:

За работа во денови на празници и неработни денови утврдени со закон, работникот има право на надомест на платата што му припаѓа кога во тие денови не работи и плата за поминатите часови на работа зголемена за 50%.

Работодавачот ти го прекршува ова твое работничко право

ПРИЈАВИ ГО ГАЗДАТА АНОНИМНО

Кога пријавуваш прекршено работничко право анонимно, ниту ССМ ниту Државниот инспекторат за труд нема да имаат информација за подносителот(за тебе)

Пријавата ќе биде потпишана од Претседателот на ССМ, а во тој случај ДИТ постапува веднаш

Искористи ја првата бесплатна мобилна апликација преку која можеш

-да пријавиш прекршено работничко право за себе и за друго лице

-да пријавиш анонимно

-да комуницираш директно со ССМ

-да следиш најнови вести и совети од ССМ.

Преземи ја новата мобилна апликација ССМ - мои работнички права

Google Play: https://cutt.ly/3bbqgKB

App Store: https://cutt.ly/Jbbqlc7

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.