Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

РАКОВОДСТВОТО НА СКОПСКИ ВОДОВОД ДА НЕ СИ ЈА МЕРИ СИЛАТА ПРЕКУ РАБОТНИЦИТЕ

РАКОВОДСТВОТО НА СКОПСКИ ВОДОВОД ДА НЕ СИ ЈА МЕРИ СИЛАТА ПРЕКУ РАБОТНИЦИТЕ

Непријатно сме изненадени од непочитувањето и нападите на вработените во Водовод и канализација Скопје од страна на членовите на органите на управување во јавното претпријатие.

Вработените во одделението за обезбедување извршувајќи ги своите работни задачи беа омаловажувани, нападнати, влечени, туркани и спречени во извршувањето на нивните работни задачи од страна на членовите на органите на управување на јавното претпријатие и покрај молбите на работниците да ги почитуваат нивните укажувања, да не им прават проблеми во работењето ( а зборовите ,,не ни правете проблеми ве молам, ве молиме смирете се, ве молиме не" се слушаат и од видеото објавено во медиумите на кое може да се погледне целиот случај).

Благодарност до вработените кои и покрај се се воздржаа, совесно постапуваа и не дозволија инцидентот да ескалира, а бараме институциите да ги заштитат вработените кои впрочем се задолжени да се грижат за редот и мирот како и за безбедноста во јавното претпријатие и кои се овластени службени лица со лиценца за обезбедување и нападот на нив треба да се третира како напад на службено лице при вршење на должност и треба најостро да биде санкциониран.

ССМ и СУТКОЗ јавно укажуваат дека напад на работник на неговото работно место не смее да се дозволи, а особено не од оние кои треба да водат грижа за работниците.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.