Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

СЕ УНАПРЕДУВААТ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ ВО ЈП НАЦИОНАЛНИ ШУМИ ЗА ПРВ ПАТ ПОСЛЕ МНОГУ ГОДИНИ

Денес во просториите на ЈП Национални Шуми - Подружница Караџица, Претседателот и Секретарот на СГИП остварија средба со Раководителот на подружницата Ѓерѓ Аљбани на која се дискутираа предизвиците и проблемите на вработените. СГИП како единствен репрезентативен синдикат и понатаму секојдневно се бори за вработените и проблемите ги решава единствено по пат на дијалог и колективен договор. Оваа подружница е од особено значење за претпријатието и брои повеќе од 90 вработени. Продолжуваме во борбата за поголеми и достоинствени плати како и здрави и безбедни услови за работа

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2023 | Сите права се задржани.