Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ШТРАЈК НА ВРАБОТНИТЕ ВО ЈАВНИТЕ ОБВИНИТЕЛСТВА

ШТРАЈК НА ВРАБОТНИТЕ ВО ЈАВНИТЕ ОБВИНИТЕЛСТВА

На 27.09.2023 година, вработените во јавните обвинителства стапуваат во штрајк.

Синдикатот на УПОЗ и вработените во јавните обвинителства, со години наназад беа трпеливи и очекуваа дека надлежните ќе го слушнат нашиот глас. За жал, во сите наши обиди наидувавме на незаинтересираност за изнаоѓање заедничко решение, а надлежните остануваа глуви на нашите барања.

Незадоволството на членовите на синдикатот и вработените во обвинителствата ескалираше и претстојниот штрајк е единствената опција која остана да се слушне гласот на вработените.

Бараме зголемување на платите на ист начин

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.