Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРАВНИ ЗАСТАПНИЦИ, СИНДИКАЛНИ ПРЕТСТАВНИЦИ И СИНДИКАЛНИ РАКОВОДСТВА

Сојузот на синдикатите на Македонија во рамкиите на активноста „Правна заштита – сигурност на работничките права“ која се спроведува во рамките на Проектот: Зајакнување на социјалниот дијалог, финансиран од ЕУ, а спроведуван од канцеларијата на МОТ организира Советување за правни застапници, синдикални претставници и синдикални раководства кое се одржа во периодот од 10 до 11 ноември 2021 година.

На советувањето учествуваа Советување за правни застапници, синдикални претставници и синдикални раководства, а присутните ги поздравија Претседателот на ССМ, Дарко Димовски и Наташа Мечкароска Симјаноска

Проектен координатор на проектот Зајакнување на социјалниот дијалог.

На советувањето беа презентирани новите ИТ алатки кои ги воведе ССМ за поголема достапност до работниците, СИНДИ - Е советник за работнички права и првата бесплатна мобикна апликација ССМ - мои работнички права.

На советувањето, колешките Мартина и Снежана ја презентираа нивната работничка сторија, за тоа како заедно со ССМ се изборија за нивните работнички права.

Активноста е дел од „Правна заштита – сигурност на работничките права“ која се спроведува во рамките на Проектот: Зајакнување на социјалниот дијалог, финансиран од ЕУ, а спроведуван од канцеларијата на МОТ.

 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2021 | Сите права се задржани.