Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

СРЕДБА СО ВРАБОТЕНИТЕ ОД ЈП НАЦИОНАЛНИ ШУМИ - ПСШ БАБУНА - ВЕЛЕС ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ

Денеска, претседателот на СГИП, Иван Пешевски заедно со Претседателот на ССМ, Дарко Димовски ги посетија вработените во ЈП Национални шуми - Бабуна Велес и ги информираа за активностите кои ги презема синдикатот СГИП за зголемување на платите во ЈП Национални шуми кое треба да се случи во најскоро време, а за што веќе беше одржан и состанок со сите синдикални претставници од 26 подружници во претпријатието со Директорката.

 

Се зборуваше и за потребата од склучување на нов Колективен договор со кој ќе се елиминираат сите штетни одредби од минатото кои биле на штета на работниците.

Вработените ги презентираа нивните проблеми и нивните очекувања за надминување на истите во наредниот период.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.