Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ТРПЕ ДЕАНОСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УПОЗ Е ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА ИЗВРШНИОТ ОДБОР НА ЕПСУ

 

 

Трпе Деаноски, Потпретседателот на ССМ за јавен сектор избран за член на највисокото раководство на Европската федерација на синдикатите од јавен сектор (ЕПСУ).

Претседателот на ССМ Слободан Трендафилов, во свое лично име и во името на Сојузот на синдикатите на Македонија го честита изборот на Претседателот на УПОЗ Трпе Деаноски за член на извршниот одбор на ЕПСУ.

Изборот на Претседателот Деаноски е потврда и вреднување на ангажманот на Синдикатот на УПОЗ во борбата за зголемување на платите, склучувањето на колективните договори и унапредување на работничките права на вработените во јавниот сектор во Македонија.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.