Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ВО ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА И ЈКП КАМЕНА РЕКА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТА

Денеска, Претседателот на ССМ и СУТКОЗ, Дарко Димовски оствари средба со Градоначалникот на Општина Македонска Каменица, Димчо Атанасовски и директорот на ЈКП Камена Река, Влатко Димитровски на која се дикутираше за барањата на ССМ и синдикатите СУТКОЗ и УПОЗ за зголемување на платите од 2806 денари согласно усогласувањето со минималната плата.

Постигната е согласност помеѓу Претседателот на ССМ и СУТКОЗ, Дарко Димовски и Градоначалникот на Општина Македонска Каменица, Димчо Атанасовски и директорот на ЈКП Камена Река, Влатко Димитровски платите во Општина Македонска Каменица и ЈКП Камена Река да се зголемат за 2806 денари со што ова право ќе го уживаат и вработените во Општината и вработените во јавното комунално претпријатие.

Додека централната власт останува глува за барањата работниците за егзистенција и не води грижа за истите, локалната власт без оглед на тоа дали е од политичка партија која е во Владата или не, се повеќе градоначалници како Градоначалникот на Општина Македонска Каменица, Атанасовски им испаѓаат во пресрет на работниците во овие тешки моменти.

 

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.