Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ЗАЈАКНАТА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ СИНДИКАЛНИТЕ ЦЕНТРАЛИ НА БАЛКАНОТ

Сојузот на синдикатите на Македонија е единствената синдикална централа која е дел од регионалната спогодба за зајакнување на соработката помеѓу главните градови на синдикалните централи на најголемите синдикати на Балканот.

Во Белград, Секретарот на Советот на ССМ, Златко Цветковски придружуван од потпретседателот на ССМ за јавен сектор, д-р Марјан Кицев, во името на Сојузот на синдикатите на Македонија ја потпиша Спогодбата заедно со синдикатите ССС, ССРС, УССЦГ и ССЦГ со која се зајакнува соработката во поглед на заедничко дејствување на полето на заштита на работничките права, унапредување на социјалниот дијалог, размена на искуства и др.

Беше одржана и работилница на тема ,,КОВИД-19, промени во светот на работата, улогата на синдикатите и прилагодување на синдикалното дејствување за време и по пандемијата" на која учествуваа синдикалци од Македонија, Србија, Црна Гора, Албанија, Република Српска и Италија.

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2022 | Сите права се задржани.