Стани дел од синдикатот и направи
значајна промена.

ССМ СТОРИЈА : НАЈБОЛНА ТОЧКА НА РАБОТНИЦИТЕ СЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

,,Бевме изманипулирани да потпишеме договори од неопределено на определено време за да може газдата да нè отпушти кога сака“, вели Снежана Тасова самохрана мајка и поранешна текстилна работничка отпуштена од работа поради одредбите кои дозволуваат работните места да висат на конец од месец за месец.

Само ССМ стои рамо до рамо со работниците во борбата за намалување на времетраењето на Договорите за вработување на 1 година.

,,Најголема небулоза во Законот за работните односи е тоа што тие договори на определено време се неиграничени и може секој месец да се продолжуваат...

Се држи работникот во неизвесност, да не си ја оланира својата иднина и да бема никаква социјална заштита - Дарко Димовски, претседател на ССМ

Целото видео можете да го погледнете на следниот линк:

https://www.youtube.com/watch?v=ztWjWg_hH1k

Дизајнот на веб-страницата е поддржан од Унапредување на социјалниот дијалог
Проектот го финансира Европската Унија, а го спроведува Меѓународната организација на трудот.

Сојуз на Синдикатите на Македонија © 2024 | Сите права се задржани.